Gyakran ismételt kérdések

Van­-e a szálláshelynek konyhája?

A táborhely teljesen felszerelt melegítőkonyhával rendelkezik, a jogszabálynak megfelelő helyiségekkel és mosogatókkal: fekete és fehér mosogató, kézmosó, WC, külön helyiség a hűtőszekrényeknek és az élelmiszer tárolására. A konyhát reggeli és vacsora készítés, étel melegítése céljából a csoportok használhatják, főzésre azonban nincs lehetőség. A konyhahasználattal kapcsolatos szabályokat az üzembentartó képviselője érkezéskor ismerteti, majd azok betartásáért a csoport vezetője felelős. A konyha felszerelését: poharak, tányérok, evőeszközök, edények, hűtőszekrények, mikrohullámú sütő, szeletelő gép és gáztűzhelyek a csoport használhatja.

Hogyan oldható meg a csoport étkeztetése?

A hozzánk érkező csoportok nagy része a reggeli és vacsora alapanyagainak beszerzéséről és elkészítéséről maga gondoskodik (a helyi vegyesboltban is megoldható). Meleg étel rendelése menzáról vagy étteremből lehetséges (mindkét esetben ingyenes kiszállítással). A táborhely jogszabály által megkívánt, speciális edényeit – kizárólag ételszállításra ­ a csoportok használhatják. Amennyiben a csoport igényli, reggeli, ebéd és vacsora rendelésére is van lehetőség kiszállítással, helyben fogyasztással. Ennek szervezésében az üzembentartó képviselője segíti a csoportvezetőt, az étkezések lebonyolítása, mivel a táborhelynek konyhai személyzete nincs, a csoport feladata.

Vannak­-e közösségi terek?

A táborhely ebédlője az étkezéseken kívül filmnézésre, valamint kézműves­ és csoportfoglalkozások, megbeszélések tartására is alkalmas. A táborhelyhez épített különálló terem, a társalgó adhat helyet pihenéresre. A táborhely fedett terasszal rendelkezik, ahol eső esetén is összegyülekezhet a csoport. Az épület mögötti kertben 50 nm alapterületű pavilon kitűnő helyszín nagy melegben és esős időben is beszélgetésekre, foglalkozásokra. A táborhely udvarán található harangláb alatt kisebb csoportok gyűlhetnek össze, igény szerint pedig a gyülekezet temploma és gyülekezeti terme lehet helyszíne áhítatoknak, foglalkozásoknak.

Milyen felszerelés tartozik az egyes szobákhoz?

Szobáink 5, illetve 7 ágyasak (előírás szerint található még az épületben betegszoba is 1 ággyal). Minden ágyhoz nagyméretű párna és paplan, valamint pokróc is tartozik ágyneművel. A szobákban kézmosó csap és tükör, szekrény és tároló polcok találhatók.

Hány és milyen vizesblokk tartozik az épülethez?

A földszinti 7 ágyas szobákból külön fürdőszoba nyílik WC­-vel és zuhanyzóval. A földszinten női és férfi vizesblokk található 2­-2 WC és 2­-2 zuhanyzó beépítésével. Akadálymentes fürdőszoba kerekes székes vendégek számára kialakított WC­-vel zuhanyzóval szintén a földszinten található. Az épület emeleti részén további 2 (női­-férfi) vizesblokkot építettek be WC-­vel és zuhanyzóval. A konyhában előírások szerint különálló vizesblokkot helyeztek el.

Milyen felszerelés áll a csoportok rendelkezésére?

Az étkezőben beépített projektor és házimozi rendszer található. A kinti és benti játékokat: csocsó, ping­pong asztal, tollas, labdák, kártya és társasjátékok a csoport tagjai szabadon használhatják.

Segít­-e a táborhely üzemeltetője programok szervezésében?

A csoportok igénye és érdeklődése szerint az üzembentartó képviselője őrségi programokat, kirándulásokat, túrákat, a táborhelyen történő kézműves foglalkozásokat, kóstolókat ajánl, azok megszervezésében is segít, ám előre összeállított programcsomagokat nem kínálunk.

Sátorozásra van-­e lehetőség?

A táborhelyhez hatalmas hátsó kert tartozik, amely alkalmas sátorozásra. A táborhelyen megszálló csoport egyes tagjai választhatják a sátorozást, azonban kizárólag sátorozó csoportokat (épülethasználat nélkül) nem fogadunk. A sátorozással kapcsolatos árakról és lehetőségekről az üzembentartó képviselőjével való további egyeztetés szükséges.

Hogyan és mikor kell fizetni?

A táborhely lefoglalása után, megbeszélés szerint előleget kell fizetni, melyet a fizetési feltételekben leírtak szerint kérünk átutalni. A szállásdíj fennmaradó részét távozáskor készpénzzel vagy utalással kell kiegyenlíteni.

Egyszerre több csoportot fogadnak­-e?

Mivel a közösségi terek és a konyha használat problémás lenne, ezért egyszerre egy csoportot fogadunk, aki létszámtól függően használja a táborhelyet.

Van­e a táborhelynek házirendje?

Igen. A táborhely házirendjének ismertetése rögtön érkezés után történik, amely az üzembentartó képviselőjének feladata. A házirend betartatása a csoport vezetőjének hatáskörébe tartozik, egyes mulasztásokra az üzembentartó képviselője hívja fel a figyelmét.